YouTube Academy #4 – Hoe lang duurt het om 1 video te maken?

YouTube Academy - Full

YouTube Academy is terug! Dit is een serie die ik een tijd geleden begon waar ik jullie alle ins en outs van het YouTube vak leerde. Zo heb ik al video’s gemaakt over de juiste belichting, tips om een YouTube kanaal te beginnen maar vertel ik ook hoe je het beste om kunt gaan met de zogenaamde “haters“.

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe lang ik erover doe om een video te maken. In de video geef ik het ook al aan, dit verschilt natuurlijk bij iedereen en zelfs bij mijzelf. Een vlog is gemakkelijker te filmen en editen dan bijvoorbeeld een tutorial dus zie deze video meer als een kijkje achter de schermen.

 

Video

Overzicht

10 minuten
Voorbereidingstijd. Het klaarzetten van mijn studiolampen en camera. Ook leg ik alle producten klaar die ik tijdens het filmen ga gebruiken.
30 minuten/90 minuten
Het hangt er een beetje van af of ik een “gewone” makeup look film of een extremere look.
20 minuten
Foto’s maken van de look, het filmen van de intro en outro.
60 minuten
Bewerken van de video. Alle bestanden naar de computer importeren, knippen en plakken en eventuele effecten toevoegen.
10 minuten
Schrijven van het script voor de voice over en opnemen.
15 minuten
Voice over in de video bewerken.
60 minuten
Renderen van de video. Multitasking! Ondertussen even douchen en mijn kamer nog verder opruimen.
20 minuten
De video inplannen op YouTube, videoinstellingen juist instellen en eindkaart klikbaar maken.

Bij elkaar duurt het dus 4 uur en 45 minuten om één video te maken! En dit is wanneer ik aan één stuk door aan de video werk. Soms dan ben ik tussendoor ook nog andere dingen aan het doen zoals het bewerken van foto’s of het plaatsen van social media dus het is een inschatting. Het is een hele dagtaak en er zit dus veel tijd in.

Nu verschilt het per persoon en ik ben dus wel benieuwd hoe lang jullie erover doen om één video te maken :)

Hoe lang duurt het bij jou voordat je 1 video hebt gemaakt?
Liefs
Sheling❤

Follow on Bloglovin

shelingkamkes

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)