Review – Sigma Flat Kabuki F80 kwast

Sigma flat kabuki F80 (5)

Mijn kwasten collectie wordt langzamerhand steeds groter en groter :) Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe kwast van Sigma die ik toen had gekregen van The Makeup Spot :)

Vandaag ga ik de Flat Kabuki F80 kwast voor jullie reviewen.

Kabuki kwast

Started from the bottom, now we here 😉

Toch is het helemaal niet gek als je niet weet waar bepaalde kwasten nou eigenlijk voor dienen. Soms hebben kwasten een speciale functie maar vaak kunnen ze ook voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

Sigma flat kabuki F80 (6)

Dit is dus de Sigma Flat Kabuki F8 kwast in copper. Er is ook nog een zilveren variant.

Sigma flat kabuki F80 (2)

Volgens The Makeup Spot:

De Sigma F80 Flat Kabuki Copper is met de platte vorm ideaal voor het aanbrengen en blenden van vloeibare of creamy foundation, voornamelijk op het voorhoofd en de wangen. Deze speciale limited edition Copper versie van de F80 heeft hele mooi, luxe koperkleurige accenten.

 

Eerste indruk

De kwast komt netjes in een plastic hoesje waardoor de haartjes mooi in vorm blijven. De kwast ziet er chique uit dankzij de koper kleurige accenten.

 

Sigma flat kabuki F80 (1)

 

Wat mij meteen opvalt is dat de haartjes erg dicht op elkaar zitten en allemaal op gelijke lengte zijn afgesneden. Wanneer je er met je vingers doorheen gaat voelt het lekker stevig aan.

 

Sigma flat kabuki F80 (4)

Het is echt te zien en te voelen dat deze kwast van betere kwaliteit is.
Het is mijn eerste platte kabuki kwast dus ik ben heel erg benieuwd of hij een beetje fijn werkt.

 

Swatches

Zelf vind ik het fijn op mijn foundation over mijn hele gezicht aan te brengen met een stippling brush. Daarom besluit ik om de kwast te proberen bij het blenden van donkere foundation onder mijn wangen.

Dit gaat goed en ik kan de foundation gemakkelijk blenden. De dekking blijft goed, ik was eventjes bang dat de kwast als het product zou opslurpen maar dat is dus niet het geval :)

 

Sigma flat kabuki F80 (11)

 

Goede dekking

Later heb ik deze kwast nog eens geprobeerd bij het aanbrengen van foundation boven mijn wenkbrauwen. Hier lopen bij mij aders die best wel goed te zien zijn. Wanneer ik hier foundation overheen breng met een stippling brush zijn deze nog steeds te zien helaas dus bedacht ik mij dat deze kwast misschien voor een betere dekking zou zorgen…

En dat is zeker waar! Doordat de haartjes zo lekker dicht op elkaar zitten en stevig zijn kun je de foundation als het waren echt goed op je huid deppen.  Hierdoor krijg je een super goede dekking zonder dat het er geplamuurd uit gaat zien 😀

 

Conclusie

Ik ben echt heel erg tevreden met het resultaat! De kwast is wat zwaar in de hand maar hierdoor kun je goede druk zetten bij het stempelen/deppen van foundation voor een goede dekking.

Inmiddels heb ik de kwast al gebruikt bij het blenden van donkere foundation voor het contouren en met het aanbrengen van foundation over mijn gehele gezicht. Beide is mij erg bevallen.

Ook heeft de kwast al Ă©Ă©n wasbeurt gehad en hierbij bleven alle haartjes mooi zitten. Na het wassen ziet de kwast er ook nog netjes uit.

Sigma flat kabuki F80 (5)

Ik kan de kwast zeker aanraden! Het is even een investering (vind ik) maar dan heb je zeker wat!

+ Ziet er mooi uit
+ Haartjes zitten lekker dicht op elkaar
+ Haartjes zijn stevig maar zacht
+ Haren vallen niet uit tijdens het wassen
+ Kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden

– Iets duurder qua prijs

 

De Sigma Kabuki F80 kwast kost 24,95 en is onder andere hier verkrijgbaar via The Makeup Spot. Dit product heb ik ontvanger ter review.

 

Hebben jullie ook kwasten van Sigma? En welke zou je mij kunnen aanraden? :)

Liefs

Sheling❀

shelingkamkes

8 Comments

  1. Deze lijkt me echt enorm fijn! Ik ben echt heel benieuwd naar kwasten van Sigma, heb er zelf geen ervaring mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)