Review en swatches – Essence Lash Base Mascara

Essence lash base mascara primer (2)

Ik weet nog dat ik vroeger altijd een mascara van L’Oréal had die een witte en een zwarte kant had. Nu zag ik bij Essence deze Lash Base Mascara liggen.
Tegenwoordig gebruik ik altijd fibers om mijn wimpers langer te maken maar ik was wel benieuwd om weer eens een primer te gebruiken.

Lees snel verder om te zien of het mij bevalt of dat ik toch bij mijn oude vertrouwde fibers blijf 😉

 

 

Eerste indruk

Essence lash base mascara primer (1)

De mascara komt in een opvallende witte verpakking. Ik vind de flacon meer speels dan mooi. Hij valt wel lekker op doordat hij wit is dus als je op zoek bent naar de Lash Base Mascara dan kun je hem gemakkelijk uit je stash graaien.

 

Essence lash base mascara primer (5)

Hoe te gebruiken volgens Essence:

White & creamy mascara base for intense volume & lengthening effect.
1. Apply base
2. Immediatly apply your favourite mascara on top.

 

Essence lash base mascara primer (2)

De mascara is echt wit. Als ik er goed over nadenk weet ik eigenlijk niet waarom deze nou perse wit moet zijn. Uit mijn ervaring weet ik namelijk dat je dan kans hebt op grijzige wimpers doordat het wit soms toch kan doorschijnen door de tweede laag (zwarte) mascara.

Het gaat om de textuur van de primer toch? Waarom kunnen ze die dan niet gewoon zwart maken?

 

Essence lash base mascara primer (3)

Het is een traditioneel “harig” borsteltje wat zou moeten helpen bij het creëren van volume en lengte van je wimpers.

 

Swatches

Voor de swatches ga ik de primer aan  één oog aanbrengen. Op mijn andere oog doe ik de mascara zoals normaal gesproken en breng ik hier slechts  één laagje van aan.

 

Essence lash base mascara primer (6)

De primer aanbrengen gaat gemakkelijk. Toch weet ik niet of ik het borsteltje en de structuur van de mascara nou wel zo fijn vind.

Mijn wimpers plakken vrij snel aan elkaar en zien er na het aanbrengen van de primer al redelijk klonterig uit… Laat staan als je daar dus nog een gewone zwarte mascara overheen moet aanbrengen.
Je ziet ook dat mijn wimpers toch wel aan elkaar plakken. Misschien dat dit voorkomen had kunnen worden door een ander borsteltje.

Wel geeft hij voor mijn gevoel meer lengte, dat valt vooral op bij de onderste wimpers.

 

Essence lash base mascara primer (7)

Rechts met primer, links zonder.

 

De mascara geeft wel degelijk lengte zoals je hierboven kunt zien. Toch weet ik niet of ik het uiteindelijk effect ervan wel mooi vind.
Bij mijn onderste wimpers vind ik het mooi en zie ik echt een groot verschil. Maar bij mijn bovenste wimpers blijven mijn wimpers toch wel een beetje hangen. Ik vermoed dat dit komt door de creamy structuur.

 

Essence lash base mascara primer (4)

Ik weet het niet. Misschien dat ik dit zou kunnen gebruiken voor enkel mijn onderwimpers. Voor mijn bovenwimpers blijf ik dus toch liever bij de fibers, dat vind ik toch fijner werken en daarmee zie ik een groter en mooier resultaat.

Hij is niet heel duur dus voor dat geld vond ik het wel de moeite waard om te proberen. En als je langere wimpers heb van jezelf maar niet echt het volume, dan zou je dit product misschien kunnen testen 😉

 

+ Goedkoop
+ Geeft wel een beetje lengte en volume

– Wimpers krullen er niet meer door
– Wimpers plakken aan elkaar
– Snel klontjes

 

De Essence Lash Base Mascara kost 2,59 en is verkrijgbaar bij onder andere het Kruidvat.

 

Heb jij deze mascara ook getest? Wat vind jij ervan?

 

Liefs
Sheling❤

 

Follow on Bloglovin

shelingkamkes

14 Comments

  1. Ik heb hem ook, en bij mij werkt het echt perfect. Mijn wimpers worden erg lang en totaal niet spinnenpoten! Tevreden!!

  2. Ik gebruik deze mascara als ik een gekleurde mascara wil gebruiken. Bij mij zie je die gekleurde mascaras bijna niet omdat ik hele zwarte wimpers heb. Deze witte mascara is daar heel handig voor om als basis eronder te gebruiken! :)

  3. Wat ik vooral niet mooi vind is dat je wimpers gelijk niet meer zwart zijn met mascara. Je ziet dat er wit onder zit. Nope, dit is niks voor mij!

  4. wil je ook een review maken van de lash base van catrice en ook heel die lash collectie

  5. Voor mij werkt hij echt fantastisch! Mijn wimpers worden er mooi lang door en ik krijg veel volume terwijl ik best wel korte wimpers heb.
    Ik ben echt verliefd op dit product! :) wat jammer dat hij voor jou niet goed werkte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)