Review en swatches – Color 12 Eyeshadow Colours palette van het Kruidvat

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (3)

Hoi! Vandaag weer een nieuwe review van een kleurrijk palette :) Eigenlijk hoefde ik alleen maar pilletjes te halen tegen het hoesten toen ik door de Kruidvat liep maar toen ik dit palette zag liggen kon ik mij gewoon niet inhouden. Het fel oranje stickertje met 6,99 was gewoon té verleidelijk… Niet super duur en toen ik het palette openklapte was ik verkocht. Wat een heerlijk vrolijke kleurtjes zeg!

Maar hoe zou de kwaliteit zijn als een oogschaduw palette zo goedkoop is? Het merk zei mij eerlijk gezegd ook niet zo veel. Sterker nog ik kon zo één, twee, drie niet meteen een merk vinden? R.P. Pink Cosmetics (London) LTD? Laten we dus snel verder kijken :)

Eerste indruk

Zoals je al gemerkt hebt was mijn eerste indruk erg positief. Ik denk dat het voornamelijk de felle kleurtjes zijn die mij aanspraken.

 

Dit is de voorkant van het palette. Je kunt duidelijk zien dat het een kleurrijk palette is.

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (5)

De achterkant bevat wat informatie die eigenlijk niet heel erg boeiend is op de ingrediënten na.

Mica staat als eerste vermeld en dit is een mineraal dat glans aan producten geeft. Aha! Een palette met veel shimmer dus. Het enige wat ik mis is een olie-achtig-ingrediënt wat je bij de meeste duurdere palettes ziet zoals bij Sleek.

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (6)

Het palette is gemakkelijk te openen en sluit zich door een magneetje. Controleer natuurlijk even of de oogschaduw nog netjes is afgedekt voordat je hem koopt. Ook krijg je er een kastje bij met aan de andere kant een sponsapplicator. Het lijkt een beetje op een w7 palette. Ohja! In het dekseltje zit nog een spiegeltje, erg handig :)

 

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (9)

Hier een overzicht van de kleuren. Boven de kleuren die er volgens de verpakking in zitten en onder de oogschaduw in werkelijkheid.
Over het algemeen zijn de kleuren in het echt iets feller dan de foto dus dat is alleen maar positief maar nu heb ik toch één dingetje om te zeuren.

WAAROM oh WAAROM is de kleur Coke zilver en niét goud?!

Zo, ik heb mijn zegje weer gedaan.

 

Swatches

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar de swatches net zoals jullie waarschijnlijk. Voordat ik deze heb gemaakt heb ik eerst een lijn van oogschaduw primer aangebracht over de rechterkant van mijn arm. De foto is gedraaid dus het bovenste deel van de swatches is dus aangebracht over een oogschaduw primer.

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (2)

Mijn eerste indruk was eigenlijk niet zo goed. Sterker nog, wat een teleurstelling :( De oogschaduw is erg droog en bij het aanbrengen zijn er zeker 3 laagjes nodig voordat het een beetje te zien is. Nu is mijn huid wel wat bruiner maar ik had op zijn minst verwacht dat de primer zijn werk zou doen. En zelfs hierbij is er geen verschil te merken, ik had de primer net zo goed niet hoeven aan te brengen.

De enige kleuren die ik wel fijn vond zijn Burgundy, Lagoon, Friday en Rave. De kleur Club was de grootste afknapper van het stel. (Ja hij zit er echt, helemaal rechts)

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (10)

Ook tijdens het maken van een ooglook viel het palette mij erg tegen. Wanneer ik bijvoorbeeld een tweede laagje wilde aanbrengen van de oogschaduw voor een betere dekking leek het wel of ik de oogschaduw alleen maar weg veegde.

 

Conclusie

Helaas kan ik dit palette niet aanraden. Hij was natuurlijk goedkoop en daarnaast een soort van merk loos? R.P. Pink Cosmetics (London) LTD is het enigste dat staat vermeld maar hoe ik ook zocht ik kon er geen andere reviews van vinden.

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (11)

+ Goedkoop
+ Ziet er leuk uit
+ Zit een spiegeltje en applicator bij

– Slechte pigmentatie
– Oogschaduw is te droog
– Niet gemakkelijk aan te brengen
– Eén kleur op de foto komt niet overeen met de daadwerkelijke kleur

Niet kopen dus. Even doorsparen en het Sleek i-Divine Acid palette kopen. Vergelijkbaar en van veel betere kwaliteit. 😉

Pink Cosmetics Limited Color 12 eyeshadow colour palette review swatches 0940 (8)

Het R.P. PinkCosmetics (London) LTD palette is te koop bij het Kruidvat voor 6,99.

 

 

shelingkamkes

3 Comments

  1. Ik vind deze kleuren me erg aanspreken. Maar het pigment ervan spreek me minder aan. Het Max & More Absolute eyeshadow pallet ( nieuw! €1,99 ) is wel erg goed en mooi!

  2. Wat een mooie kleuren! Alleen zijn het niet echt kleuren die ik vaak draag, hoewel het wel erg leuk is om er af en toe mee te experimenteren.

  3. Ondanks het lastig werkende palette toch een hele mooie look! Zonde van de pigmentatie, ik heb ‘m ook laten liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)